18 Şubat 2012 Cumartesi

New York 'ta Kiralık Daire veya Oda Nasil Bulunur

  New York sehrine ister ilk defa gelin, isterseniz burada uzun suredir yasiyor olun kiralık daire ya da oda bulmak istediginizde bir takım problemlerle karsilasabilirsiniz. New York'un Manhattan'ınında yasamak oldukca populer bir durum bu da ev fiyatlarına fazlasıyla yansimis, burada kiralar oldukca yuksek. Manhattan' a alternatif olarak Brooklyn, Queens, New Jersey' i de tercih edebilirsiniz burada kiralar nispeten daha dusuk olmakla beraber bolgeden bolgeye farklilik gostermektedir. Kiraların yuksek olusu NYC de yasayamak isteyenler icin kalacak yer bulma problemini ortaya çıkarıyor. Ama korkmayın her butceye gore yasayacak yer bulmak mumkun, yeterki bunun yontemlerini iyi bilin. Kiralık daireye alternatif olarak bir daireyi baskalariyla paylasabilir yani oda da kiralayabilirsiniz. Oda kiralama kavramı NYC de cok yaygin. Peki ama kiralık daire ya da oda bulma yontemleri neler ?

   Oncelikle New york' a gelmeden bir sure once, varsa New York'ta yasayan tanidiklarinizi kalacak yer aradiginizdan haberdar edin. Tanidiginiz yoksa arkadaslariniza sorun belki orada yasayan tanidiklari vardir. Yabancı sehirlerdeki Turkler birbirini onceden tanimasalar bile yardimci olmak icin elinden geleni yaparlar. Bildiginiz, ulasabildiginiz burada olan herkesle baglantıya gecin bu sekilde buraya gelmeden once de  kalacak yer bulabilirsiniz.

    Facebooktaki gruplara uye olun ve mesaj yazin, kalacak yer aradiginizi belirtin. Amerika' da yasayan Turkler adinda facebookta bir cok grup bulunmakta.

   http://www.hurriyetusa.com/ da seri ilanlardan  kiralık ev ve oda ilanlarina mutlaka bakin.

   http://www.amerikadakiturk.com/ daki seri ilanlara mutlaka baiın.

   http://newyork.craigslist.org/ a mutlaka bakın. Bu site Amerikada ev ve oda bulmak icin kullanılan en yaygın sitedir. Buradan  manhattan brooklyn queens vb. ayrı ayrı secebiliyorsunuz. Ayrıca kiralık daire, kısa sureligine kiralanabilen subletler ve kiralık odalar olmak uzere seceneklere ayrilmis. Craigslist ten hangi ilanlara gidilir, kimlerle baglantıya gecilebilir bunu sonraki yazımda ele alacagim.

  Yukarıda belirttigim sitelere kalacak yer aradiginizi belirten ilanlar da verebilirsiniz.


Ogrencilere onerim ilk kez geliyorlarsa ilk basta okullarının ayarladiklari yurtlarda, ya da aile yanında kalmalari. Daha sonra cevreleri genisledikce arkadaslari ile ortak bir daireye tasinabilirler.

New york'taki emlakcilarla özellikle Turk emlakcilarla baglantiya gecebilirsiniz. http://www.amerikadakiturk.com/  ve http://www.amerikadakiturk.com/   da Turk emlakciların bir kisminin listesi mevcut.


 Size onerim daireyi ve odayi gormeden internet uzerinden buldugunuz daire icin sakin para gonderimi yapmayın. En sagliklisi ilk olarak bir tanıdıgınızın yanina yerlesin ya da gecici olarak bir otel veya pansiyon ayarlayin. Bilinen oteller guvenilir oldugu icin buraya gelmeden once de rezervasyon yapabilir ya da direk satın alabilirsiniz. Daha sonra newyorktayken internet ilanlarindaki daireleri gormeye gidin. Sakin bir evi sadece resimine bakip kiralamayin. İlandaki evi gidip gormeniz evin cevresini ogrenmeniz, okulunuza ya da isinize uzakligini gormeniz, sizin icin cok yararlı olacaktir. Paylasimli oda tutacaksaniz evde kac kisi kaliyorsa hepsiyle mutlaka tanisin, kisisel ozellikleriyle ilgili sorular sorun ve sizden beklentilerini iyice ogrenin. Daire kiralarken hangi yontemleri izlemelisiniz oda tutacaksanız nelere dikkat etmelisiniz bunları sonraki yazimda paylasacagim.

 New York tum zorluklara ragmen yasamaya deger ev arama surecinde umitli olun ve sakin pes etmeyin

2 yorum:

  1. Öncelikle Merhabalar yazınız için teşekkür ediyorum. Biz iki arkadaş New York'a dil kursu ile gelme kararı aldık. Yalnız kalacak yer konusunda endişeliyiz bütçemizde çok uygun değil ama gelecek ne gerekiyorsa dil öğrenmek için elimizden geleni yapacağız. Bir kaç arkadaşımız var tanıdık. Yani ilk etapta ev ve daha sonra iş bulma imkanımız varmıdır sizce ? günlük İstanbulda olduğu gibi çalıştığımız yere ulaşmak ya da dil kursuna ulaşımımız kaça patlar. Biz arkadaşımla bir odalı bir ev kiraladığımızda ikimizin evde kalmasında sorun olurmu ? Evi ben tutarım. Ama ikimiz kalırız bedel 600 $ ya 700$ neyse artık yarı yarı düşünüyoruz bunda bir mahsur olurmu. Ve sizce İş bulma imkanımız nedir ne kadar süre de bulma şansımız var saatlik kaç dolar kazanırız. yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil